Raapwerk en Pleisterwerk in Leiden

Stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal uit Leiden pakt de zaken graag grondig aan en weet als geen ander dat een goed begin het halve werk is. Zo is een goede ondergrond bijvoorbeeld cruciaal voor het bewerken van uw wanden en plafonds.

Lees hieronder meer over raapwerk en pleisterwerk in de regio Leiden.

Raapwerk voor egale wanden en plafonds

In sommige gevallen zijn de wanden in uw woning of bedrijfspand niet geheel waterpas. Dit kan problemen opleveren bij het tegelen of behangen van een wand in dergelijke staat. De oneffenheden worden dan goed zichtbaar, hetgeen uiteraard een onprettig aangezicht levert.

Nauwkeurig raapwerk levert in een dergelijk geval de juiste oplossing. Raapwerk houdt in dat alvorens het pleisterwerk op uw wanden wordt aangebracht, de wanden geheel waterpas worden gemaakt. Dit is een klus die heel secuur uitgevoerd dient te worden. Het uiteindelijke doel is om een hoek van exact 90 graden te verkrijgen tussen de wanden en het plafond.

Met ruim 15 jaar ervaring kunt er op vertrouwen dat stukadoor Henk Nagtegaal uw raapwerk en pleisterwerk als een ware vakman uitvoert. Dit geldt voor zowel voor projecten in nieuwere als in oudere woningen.

Pleisterwerk voor een ideale ondergrond

Alvorens de wanden of plafonds op de juiste manier worden afgewerkt, bijvoorbeeld met behang of schilderwerk, is het van essentieel belang dat ze zorgvuldig gepleisterd worden. Het pleisterwerk vormt een ideale ondergrond voor de afwerking en biedt zodoende de juiste bescherming zodat u gedurende een langere tijd plezier hebt van het totale stucwerk.

Pleister bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke materialen zoals gips en kalk. In de standaardvorm zorgt het voor een geheel egale ondergrond. Het is echter ook mogelijk om materialen zoals zand toe te voegen. Hierdoor krijgt het pleister een korrelige structuur, hetgeen een ander effect geeft aan uw wanden en plafonds.

Sierpleisterwerk

U kunt bij stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal ook terecht voor sierpleisterwerk. Tot te mogelijkheden behoren o.a. spachtelputz en granol, maar er zijn vele andere oplossingen mogelijk. Sierpleisterwerk kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

Een groot voordeel van sierpleisters is dat deze niet meer gesaust hoeven te worden. Het sierpleister is van zichzelf al hard en stootvast.

Stucwerk voor buitengevels

Ook buiten uw woning of bedrijfspand kunnen wij voor u het stucwerk verzorgen. Stucwerk voor buitengevels is vaak noodzakelijk indien u last heeft van doorslaand vocht. H. Nagtegaal Stukadoorsbedrijf biedt hiervoor een passende oplossing en garandeert u dat uw buitengevels waterdicht worden gemaakt.

In de buitenlucht zijn uw gevels kwetsbaar voor de vorming van bijvoorbeeld algen en schimmels. Door uw buitengevels van de juiste kalkondergrond te voorzien, zorgen wij ervoor dat die schadelijke vorming tegengegaan wordt, waardoor uw gevels nagenoeg onderhoudsvrij zijn.

Wij staan graag voor u klaar om samen met u de verschillende mogelijkheden door te nemen. Daarvoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of ons offerteformulier invullen.