Wandafwerking en Plafondafwerking in Leiden

Voor wandafwerking en plafondafwerking in de regio Leiden, heeft u met stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal een ware specialist aan uw zijde. Stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal uit Leiden heeft ruim 15 jaar ervaring en laat haar medewerkers regelmatig bijscholen om u de nieuwste technieken op het gebied van stucwerk te kunnen bieden.

Hieronder kunt u meer lezen over wandafwerking en plafondafwerking in de regio Leiden.

Voordelen van wandafwerking

Professionele wandafwerking brengt meerdere voordelen met zich mee. Niet alleen zorgt wandafwerking voor een egale en strakke uitstraling; het is ook vochtregulerend en direct geschikt voor schilderwerk en behang. Indien u kiest voor natuurlijke materialen, geniet u bovendien het voordeel dat het stucwerk brandwerend werkt.

Keuzemogelijkheden voor wandafwerking

Er is tegenwoordig een ruime keuze aan materialen beschikbaar om uw wanden op fraaie wijze af te werken.

Wij kunnen uw muren voorzien van sierpleister of spuitwerk en decoratief afwerken met sierlijsten en ornamenten. Ben u meer gecharmeerd van een Italiaanse landelijke stijl? Wellicht bent u dan geĆÆnteresseerd in Venetiaans stucwerk, genaamd Spatula Stuhhi. Hierdoor krijgen uw wanden een schitterende marmerachtige uitstraling.

Wandafwerking en Elektra

Een goede stukadoor is niet alleen bekwaam in het aanbrengen van pleisterwerk op uw wanden; hij denkt ook met u mee wat er achter het pleisterwerk dient te gebeuren. Waar komen uw stopcontacten? Hoe wordt de bedrading van uw elektra het effectiefst weggewerkt? Stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal helpt u graag om deze vragen te beantwoorden.

Plafondafwerking

Voor de afwerking van uw plafonds kunt u naast een gladde afwerking ook kiezen voor iets meer decoratiefs. Populair is bijvoorbeeld plafondafwerking door schuurwerk. Met draaiende bewegingen worden dan wolkachtige effecten aangebracht op het sierpleister. Dit geeft een schitterend ogend effect.

Lijstwerk

Lijsten en ornamenten zorgen ervoor de dat de wanden en plafonds in uw woning of bedrijfspand een echt stijlvolle uitstraling krijgen.

Met name in oudere panden, denk bijvoorbeeld aan de vele grachtenpanden die Leiden rijk is, worden plafonds op speciale wijze afgewerkt door het gebruik van sierkoven, sierlijsten en ornamenten. Zulke sierelementen geven uw woning een schitterende klassieke uitstraling.

Ook in nieuwere woningen zorgen sierlijsten echter voor een unieke uitstraling.

Sauswerk

Na het pleisterwerk in uw woning of bedrijfspand kunnen de wanden door ons gesaust worden. De stukadoor spuit of rolt de verf dan op uw muren of plafonds. Veel gebruikte materialen hiervoor zijn muurverf en latex.

Om de muurverf goed te laten hechten is het cruciaal dat de muren goed opgeschuurd worden, het verse pleisterwerk heeft namelijk van nature een zuigende werking. Bij stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal uit Leiden kunt u uiteraard vertrouwen op vakwerk als het om sauswerk gaat.

Schuurwerk

Door het gebruik van een schuurspons kan er een decoratief patroon op uw wanden en plafonds worden aangebracht. Erg populair voor plafonds is bijvoorbeeld een wolk- of vlamachtig effect.

Schuurwerk vormt niet alleen een decoratieve oplossing, het brengt ook bepaalde voordelen met zich mee. Zo is het zeer geschikt voor gebruik in natte ruimten en hoeft het niet meer gesaust te worden.

Voor een voortreffelijk eindresultaat voor het schuurwerk dient u een stukadoor met veel ervaring in huis te halen. De precisie van de draaiende bewegingen is cruciaal voor het eindresultaat. Stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal uit Leiden zal u niet teleurstellen.

Pandomo wandafwerking en vloerafwerking

Voor liefhebbers van een moderne, industriƫle look, bieden wij Pandomo wand- en vloerafwerking aan. Deze vorm van afwerking zorgt voor een gladde en naadloze finish en is nauwelijks te onderscheiden van beton. In combinatie met olie of lak is Pandomo de ideale afwerking voor natte ruimten.

Advies voor wandafwerking en plafondafwerking

Stukadoorsbedrijf Henk Nagtegaal uit Leiden adviseert u graag over allerlei creatieve toepassingen die de wanden en plafonds in uw woning of bedrijfspand sfeer en bescherming bieden.

Neem geheel vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan.